Werking zonnepanelen

Voor of na het aanschaffen van een installatie op zonnepanelen is het hoe dan ook nuttig om de eigenlijke werking ervan te weten te komen zodat men een beetje op de hoogte is van waarin men nu eigenlijk net in heeft geïnvesteerd. De werking van een zonnepaneel is dan ook niet erg ingewikkeld maar het proces om dergelijke apparatuur te maken is vaak duur en ingewikkelder dan het eigenlijk lijkt. Allereerst moet U weten dat zonnepanelen opgedeeld kunnen worden in twee categorieën die elk verschillen in de manier waarop ze de zonne-energie gebruiken om een vorm van energie op te wekken. Door grondig te weten hoe elke soort ineen zit, kan men makkelijker technische hulp aanvragen en eventueel sneller een oplossing vinden, mochten er zich ooit problemen voordoen. Het zal eveneens de communicatie met de aannemer of de installateur heel wat vlotter laten verlopen.

Zo zijn er de zonnecellen die bestemd zijn voor de opwekking van elektrische energie. Deze ingenieuze verzamelplaten vangen de zonnestralen op en zetten deze om in elektrische energie die vervolgens meteen kan gebruikt worden voor gebruik of teruglevering aan het stroomnet van Uw lokale energieleverancier. Het concept is vrij simpel, de zonnestralen vallen in op een fotovoltaïsche plaat die de energie omzet in elektriciteit en vervolgens afgeeft aan een verwerkingsinstallatie.
De zonnecollectoren daarentegen zijn gebaseerd op een geheel ander concept. Zij staan in de voor de opwarming van water(leidingen) door middel van de warmte die afkomstig is van de zon. Een zonnecollector zal de zonnestralen bundelen en opvangen om vervolgens een leiding op te warmen die loopt door het paneel zelf. Op deze manier kan men makkelijk en geheel gratis gaan verwarmen op basis van de zon. Deze soort is echter niet geschikt voor het gebruik van elektrische opwekking.

Vraag hieronder uw vrijblijvende Werking zonnepanelen offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »