Soorten zonnepanelen

Geweldig, U bent van plan over te stappen naar een installatie met zonnepanelen maar dan stuit U al snel op een probleem, zijnde de verschillende soorten zonnepanelen op de markt. In het algemeen zal U slechts twee grote verschillen opmerken aangezien elke soort slechts bestemd is voor een type energieverwerking. Het belangrijkste dat U moet weten is welk type zonnepaneel het best past bij wat Uw wensen en noden zijn. Wil U verwarmen op basis van de zon, dan is het wijzer om een zonnecollector aan te schaffen in combinatie met een zonneboiler. Deze zullen de huidige boiler vervangen en Uw woning verder voorzien van de nodige verwarming of verwarmd water. Bent U eerder op zoek om elektriciteit te gaan verbruiken op basis van zonne-energie dan is deze soort dus al zeker niet geschikt voor wat U wenst te verkrijgen.

Wanneer U dus elektrische energie wil gaan opwekken op basis van zonne-energie dan is het voor U de beste keuze om te opteren voor de fotovoltaïsche zonnepanelen. Deze zonnecellen wekken als het ware energie op van zodra er ook maar een lichtstraal merkbaar is. Dit wil dus zeggen dat ook tijdens de grauwere dagen Uw installatie energie zal opwekken, zij het dan aan een iets lager rendement dan men normaal zou kunnen verwachten. Deze soort zonnepanelen begint men steeds vaker op te merken in de directe omgeving op de daken van buren of familie. Het is dan ook een technologie die het waard is om in te investeren.

Er zijn dus in het algemeen slechts twee echte soorten zonnepanelen die zeer sterk verschillen van wat men er van kan bekomen. De ene is eerder voor verwarming en opwarming van water, terwijl de ander voor de opwekking van elektrische energie voor Uw huishouden zal instaan.

Vraag hieronder uw vrijblijvende Soorten zonnepanelen offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »