Warmtepomp zwembad

Het gebruik van een warmtepomp in een zwembad is economisch zeer voordelig en heel erg milieuvriendelijk. Het gebruik van gas om een zwembad te verwarmen kent veel nadelen, waarvan de grootste de prijs en de belasting van het milieu zijn. Een warmtepomp die voor de verwarming van een zwembad gebruikt wordt maakt gebruik van warmtebronnen die niet op een andere manier toegepast kunnen worden. Men kan hierbij denken aan buitenlucht, afvalwater, grondwater of oppervlaktewater.

Bij het gebruik van buitenlucht wordt de warmte door middel van de warmtepomp afgegeven aan het zwembadwater. Dit door een minimale aandrijving van de warmtepomp door een andere energiebron. Voor iedere KW die de warmtepomp nodig heeft om te werken geeft deze weer vier tot vijf KW aan warmte aan het zwembadwater af. Omgerekend kan men zeggen dat, ook gezien het milieu aspecten, dit zeer voordelig en energiezuinige manier is om het zwembadwater te verwarmen. Ook is het een goed idee om warmte die al aanwezig is in de buitenlucht of het afvalwater te gebruiken. Op deze manier gaat die aanwezige warmte niet verloren en draagt men eraan bij op een verantwoorde manier met energie om te gaan. De kosten voor een warmtepomp haalt men er na een paar jaar ruimschoots uit middels de energiebesparing op andere energiebronnen.

De plaats waar men de warmtepomp voor het zwembad gaat installeren moet goed overwogen worden en is ook afhankelijk van het type warmtepomp. Een warmtepomp die de buitenlucht gebruikt moet buiten worden geïnstalleerd. Niet alleen praktisch gezien maar ook omdat de warmtepomp koude lucht afgeeft. Geïnstalleerd in een afgesloten ruimte zal het daar onaangenaam koud maken. De koude lucht die een warmtepomp afgeeft moet goed weggeleid worden. Een warmtepomp voor een zwembad is een vrij eenvoudig apparaat en kan goed zelf geplaatst worden.

Warmtepomp offerte aanvragen »

Vraag hieronder uw vrijblijvende Warmtepomp zwembad offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »