Warmtepomp water water

Een warmtepomp water water is een gesloten systeem die water op pompt dat door de warmtepomp verwarmd word waarna het via transport afgegeven wordt aan de omgeving. Dit type wordt veel toegepast in de kas tuinbouw en in de industrie. Het water dat opgepompt wordt is meestal grondwater. Grondwater heeft al een bepaalde warmte waardoor het een goede warmteleverancier is. Maar ook oppervlakte water of restwater kan voor de verwarming van de omgeving middels een warmtepomp water water gebruikt worden.

Een warmtepomp water water die gebruik maakt van grondwater pompt het water op, neemt de aanwezige warmte op en pompt het verbruikte water weer terug in een retourput. Het is van groot belang dat dit water van goede kwaliteit is en niet met lucht in aanraking komt voor de verwerking door de warmtepomp water water. Omdat in veel landen het grondwater schaars is, vooral in droge perioden, moet men toestemming vragen om gebruik te maken van dit grondwater middels een warmtepomp water water. Is dit niet mogelijk dan kan men overgaan tot een warmtepomp water water die gebruik maakt van oppervlakte water of restwater. In de industrie is vaak restwater aanwezig afkomstig van koelinstallaties. Het gebruik van warmtepomp water water voor de verwarming van de omgeving is dan een zeer goede manier van hergebruik.

Voor particulier gebruik van een warmtepomp water water moet men er wel aan denken dat er nogal wat boringen nodig zijn voor het realiseren van een warmtepomp water water. Ook moet er rekening mee worden gehouden dat een warmtepomp water water geluid produceert, hoewel het aantal decibel vandaag de dag wel aanvaardbaar zal zijn. De overheid heeft een subsidieregeling voor particulieren die over willen gaan tot het installeren van een warmtepomp. De overheid wil het gebruik van duurzame energie als ook het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk stimuleren. Aan deze subsidie zijn wel voorwaarden verbonden.

Warmtepomp offerte aanvragen »

Vraag hieronder uw vrijblijvende Warmtepomp water water offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »