Warmtepomp lucht water

Een type warmtepomp die men kan installeren voor het verwarmen van een woning is een Warmtepomp lucht water. Bij dit type warmtepomp wordt er warmte uit de lucht gehaald en afgegeven aan water. Dit water kan dan gebruikt worden om een woning te verwarmen. Het rendement van een warmtepomp lucht water ligt wel iets lager dan andere typen warmtepompen. Een Warmtepomp lucht water wordt veel toegepast voor het verwarmen van zwembaden; deze hebben een temperatuur behoefte van rond de dertig graden waardoor het rendement van de warmtepomp redelijk hoog blijft. Het verwarmen van een gebouw of een woning vraagt een hogere watertemperatuur, waardoor het rendement van een warmtepomp lucht water redelijk laag zal zijn.

Het installeren van een warmtepomp lucht water kan een goede energiebesparing opleveren en is ook gezien het milieu en de duurzaamheid een goede keuze. De overheid heeft een subsidieregeling waarbij het mogelijk is een deel van de investering vergoed te krijgen. Aan deze subsidieregeling zijn wel voorwaarden gesteld en de hoogte van de subsidie kan afhangen van het rendement van de warmtepomp lucht water.

In het assortiment warmtepomp lucht water kan men kiezen voor een complete nieuwe installatie of een warmtepomp lucht water die aangesloten kan worden op de aanwezige CV ketel of op aanwezig zijnde radiatoren. Deze laatste twee mogelijkheden geven ook een enorme besparing op de energierekening en dragen ook bij tot vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen aan de omgeving. Het voordeel van de keuze voor een warmtepomp lucht water die aangesloten kan worden op het aanwezige systeem is een lagere investering en minder verandering van de omgevingsfactoren. De afgifte van warm water verschilt niet veel van het aanwezige systeem en men hoeft niet de radiatoren te vervangen door een buizensysteem. Dit kan enorm veel bouwactiviteiten voorkomen. Bij erkende installateurs is goed en veel informatie verkrijgbaar voor alle typen warmtepomp lucht water gebaseerd op de woning waar men het geplaatst wil zien.

Warmtepomp offerte aanvragen »

Vraag hieronder uw vrijblijvende Warmtepomp lucht water offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »