Verbruik warmtepomp

Voor het in werking zetten van een warmtepomp is een externe energiebron nodig. Dit kan elektriciteit of gas zijn. Het verbruik is mede afhankelijk van de capaciteit van de warmtepomp, de vraag die de consument stelt aan de te leveren warmte en de omgeving waarin de warmtepomp prestatie moet leveren. In vergelijking met andere energiebronnen die zorgen voor afgifte van warmte of van koeling kan gesteld worden dat een warmtepomp aanzienlijk zuiniger is in gebruik. Ook de uitstoot die daaraan inherent is ligt lager dan de gangbare leveranciers van warmte. In vergelijking met een cv ketel kan het verbruik van een warmtepomp wel tot vier keer lager uitkomen. Het lage verbruik van een warmtepomp is vaak doorslaggevend voor een consument om over te gaan tot aanschaf.

Door de technische ontwikkeling in het aanbod van veel typen warmtepompen zal het verbruik van externe stroom steeds zuiniger kunnen worden. Ook de manier van bouwen en het gebruik van efficiëntere middelen om een warmtepomp beschikbaar te maken voor de markt maken de aanschaf nog aantrekkelijker. Vooral middels promotie vanuit de overheid en energie leveranciers kiezen steeds meer consumenten voor de aanschaf van een warmtepomp, om zo tot een besparing van uitgaven en een mindere belasting van het milieu te komen. Er kan over het algemeen gesteld worden dat een warmtepomp tot vier keer minder energie gebruikt dan een gangbare energiebron.

Het verbruik van een warmtepomp kan zo efficiënt zijn doordat de warmtepomp alleen energie nodig heeft om te werken. Als we de werking met een koelkast warmtepomp vergelijken, weten we uit ervaring dat de pomp alleen in werking treedt wanneer dit nodig is. Bij warm weer zal de koelkast warmtepomp eerder en vaker aanslaan dan bij kouder weer. Ditzelfde principe kunnen we vertalen naar het verbruik van een warmtepomp voor de afgifte van warmte in een woning. Is de woning goed geïsoleerd, dan zal de pomp minder vaak aanslaan en bespaard men op die manier ook het verbruik van de warmtepomp.

Warmtepomp offerte aanvragen »

Vraag hieronder uw vrijblijvende Verbruik warmtepomp offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »