Warmtepomp prijs

De investering die nodig is voor de aanschaf van een warmtepomp is niet gering. Voor een woning moet men denken aan vijf tot zeven duizend euro. De warmtepomp prijs is mede afhankelijk van de soort waar men voor kiest. Ook de afgiftepunten zoals radiatoren moeten aangepast worden, omdat de gewone radiatoren niet geschikt zijn voor het gebruik bij een warmtepomp installatie. Deze zijn dan bij de warmtepomp prijs bijkomende kosten. De overheid heeft echter als tegemoetkoming een subsidie voor de installatie van een warmtepomp ingesteld. Dit om het gebruik van duurzame en minder belastende energie op het milieu te bevorderen. Hieraan zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden.

De warmtepomp prijs is ook afhankelijk van de soort warmtepomp en de energiebron die men gaat gebruiken om de warmtepomp te laten werken. Het rendement dat de warmtepomp op gaat brengen is eveneens voor een groot deel bepalend voor de warmtepomp prijs. Daartegen over staat echter de besparing in de energie kosten waarmee men na een aantal jaren profijt van heeft. De warmtepomp prijs is na een paar jaar dermate gedaald dat men de kosten eruit heeft gehaald. Men kan dan beginnen met een jaarlijkse besparing die als winst aangemerkt kan worden.

Voordat men overgaat tot het laten installeren van een warmtepomp is het raadzaam zich goed te laten informeren naar de mogelijkheden en de verschillende warmtepompen. Een goede afweging moet tevoren gemaakt worden over de wensen en het te behalen rendement, evenals de warmtepomp prijs en de bijkomende kosten zoals radiatoren en eventuele buizen. Warmtepompen kunnen in prijs enorm verschillen, afhankelijk van de aanbieder waar men gaat kopen. Ook de service en goed advies lopen uiteen bij verschillende leveranciers. De warmtepomp prijs is niet de enige investering die men gaat doen. Gezien de lange termijn waarvoor men over gaat tot het besluit om een warmtepomp te installeren is een goede afweging maken erg belangrijk.

Warmtepomp offerte aanvragen »

Vraag hieronder uw vrijblijvende Warmtepomp prijs offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »