Warmtepomp lucht lucht

Voor het verwarmen van een woning kan men kiezen voor een warmtepomp lucht lucht. Deze warmtepomp maakt gebruik van lucht uit de omgeving waarbij middels transport de opgenomen warmte uit die lucht afgegeven wordt aan de omgeving. Het is een systeem waarbij een warmtepomp lucht lucht aan de ene kant lucht opneemt en aan de andere kant de verbruikte lucht waaruit de warmte gehaald is weer uitlaat. Deze zal dan ook aanzienlijk koud zijn. Het is daarom ook noodzakelijk om goed te kijken naar de plek waar men de installatie van een warmtepomp lucht lucht gaat plaatsen.

De werking van een warmtepomp lucht lucht is vrij eenvoudig te noemen. Er wordt gebruik gemaakt van ode lucht uit de omgeving die, afhankelijk van het jaargetijde, een temperatuur heeft van rond de tien graden. De werking van een warmtepomp lucht lucht is vergelijkbaar met een warmtepomp in een koelkast. Ook daar wordt omgevingslucht omgezet van warme lucht in koude lucht, waarbij de warme lucht afgegeven word aan de omgeving. Een warmtepomp lucht lucht kan in warme maanden ook omgedraaid worden zodat de omgeving niet verwarmd gaat worden maar gekoeld. Een airco installatie is dan overbodig.

Een warmtepomp lucht lucht kan ook zorgen voor het verwarmen van tapwater. Hierdoor kan men nog meer besparen op andere energiebronnen en kan men bijna compleet in de eigen energievoorziening voorzien. Het verwarmen van tapwater vereist wel een iets zwaardere warmtepomp lucht lucht, en een opslag als een boiler om het tapwater op temperatuur te houden. De besparing op de huidige energievoorziening kan oplopen van veertig tot zestig procent. Het instaleren van een warmtepomp lucht lucht heeft minder voeten in de aarde dan de andere typen warmtepompen, omdat er geen extreme boringen voor nodig zijn. Middels de subsidie regeling die de overheid biedt is het mogelijk een bijdrage te krijgen voor het installeren van een warmtepomp lucht lucht.

Warmtepomp offerte aanvragen »

Vraag hieronder uw vrijblijvende Warmtepomp lucht lucht offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »