Kosten warmtepomp

De kosten voor een warmtepomp lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van het type dat men wenst te installeren. Ook de leverancier, de te verwarmen omgeving en de wensen van de koper zijn daarop van invloed. Bij het vergelijken van warmtepompen beschikbaar voor particulieren en hun woning kan gesteld worden dat een warmtepomp in aanschaf tussen de vijfduizend en zevenduizend euro ligt. Kosten voor een eventueel buizenstelsel en de daadwerkelijke installatie zijn hierbij buiten beschouwing gelaten.

Een iets minder kostbare oplossing om toch gebruik te gaan maken van een warmtepomp is de aanschaf van een aanvulling op het bestaande systeem. De warmtepomp kan dan worden aangesloten op de huidige cv ketel en de radiatoren hoeven dan niet vervangen te worden. De kosten voor dit systeem liggen een één à twee duizend euro lager. Overweegt men een warmtepomp voor een zwembad aan te schaffen dan kan men rekenen op een prijs vanaf duizend euro. Men moet wel bedenken dat het eventuele kostenplaatje voor een groot deel afhankelijk is van de te verwarmen ruimte. Een warmtepomp is verkrijgbaar in verschillende mate van capaciteit en ook de uitvoering kan extra kosten met zich meebrengen. Het is belangrijk zich goed te laten informeren over de mogelijkheden en de verschillende prijskaartjes die daaraan vasthangen. Maar ook gebruiksgemak, uitvoerbaarheid en de besparing op termijn moet overwogen worden. Bijkomende kosten als vergunningen, buizen, boringen en eventuele uitbouw behoren tot de uiteindelijke kosten van de aanschaf van een warmtepomp.

De kosten van een warmtepomp kan later terugverdiend worden in de besparing op de energierekening. In een gemiddeld huishouden kan deze besparing oplopen tot wel vierhonderd euro per jaar. Door de subsidieregeling van de overheid kan men een tegemoetkoming in de kosten van de aanschaf van een warmtepomp aanvragen. Hierdoor worden de kosten van een warmtepomp iets lager. Aan deze subsidie zijn wel voorwaarden verbonden.

Warmtepomp offerte aanvragen »

Vraag hieronder uw vrijblijvende Kosten warmtepomp offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »