Warmtepomp

Een goede en milieuvriendelijke manier om een huis of gebouw te verwarmen, is door gebruikmaking van een warmtepomp. Een overbekend voorbeeld is de warmtepomp in een koelinstallatie, of gewoon de koelkast thuis. Door middel van omzetting van omgevingswarmte in koeling wordt de resterende warmte afgegeven aan de omgeving. Middels dit systeem kan een warmtepomp van een koelinstallatie in bijvoorbeeld een supermarkt bijdragen aan de verwarming van de omgeving. Ditzelfde principe kan op veel manieren middels verschillende typen warmtepompen gerealiseerd worden.

Een warmtepomp zorgt voor afgifte van warmte aan de omgeving door gebruik te maken van een transportmiddel zoals een vloeistof of lucht. De vloeistof of lucht transporteert middels een buizensysteem de warmte en geeft deze op de gewenste plaats af. Met een warmtepomp is het ook mogelijk om water te verwarmen dat op een gewenst moment afgetapt kan worden. Dit wordt dan tijdelijk opgeslagen in een boiler en kan bijvoorbeeld toegepast worden in de douche of keuken. Ook voor grotere toepassingen zoals de verwarming van kassen in de tuinbouw is de warmtepomp een steeds meer toegepaste methode. In de zomermaanden wordt het water in de bodem opgevangen en zonder enige vorm van energie verwarmt. Doordat een kas warmte vasthoudt is dit makkelijk te realiseren. In de wintermaanden gebruikt men dit verwarmde water om de kas te verwarmen.

Het installeren van een warmtepomp is een grote investering, maar daartegenover staat dat men er dan ook jaren plezier van heeft en enorm kan besparen op de energiekosten. Het rendement is afhankelijk van de soort warmtepomp en van de omgeving waarvoor die gebruikt wordt. Voor veel mensen is de lagere belasting op het milieu een belangrijk argument om voor een warmtepomp te kiezen. Ook het besef van het opraken van andere grondstoffen die voor warmte kunnen zorgen en de vervuiling die dat met zich meebrengt zijn vaak doorslaggevend voor de keuze van de installatie van een warmtepomp.

Warmtepomp offerte aanvragen »

Vraag hieronder uw vrijblijvende Warmtepomp offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »


Kosten warmtepomp

De kosten voor een warmtepomp lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van het type dat...

+ Lees verder

Rendement warmtepomp

Onder het rendement van een warmtepomp verstaan we de energie die nodig is voor het...

+ Lees verder

Warmtepomp lucht water

Een type warmtepomp die men kan installeren voor het verwarmen van een woning is een...

+ Lees verder