Wandverwarming

Al sinds de Klassieke Oudheid had men in de woning een vorm van vloer- en wandverwarming ter beschikking die door een heel ingenieuze bouwstijl werd opgebouwd. Zo waren de meeste muren van de villa’s in het Oude Rome hol zodat er warmte lucht kon bewegen doorheen de muren van de woning. Tijdens de (soms wel extreem) barre winterdagen kon men toen in de kelders gaan beginnen stoken om het huis op een aangename temperatuur te krijgen. Ook vandaag de dag nog probeert men dit principe toe te passen op hedendaagse woningen. Men beschikt dan wel niet meer over holle muren waarin men warme lucht gaat verstoken maar over veel nieuwere technieken die echter hetzelfde effect kunnen bekomen. Men zal eerder gebruik gaan maken van infrarood of elektrische verwarming om de wanden van een woning te gaan verwarmen.

Het gebruik van infrarood wordt als het meest aangenaam ervaren aangezien men zo weinig opmerkt van warmte in de ruimte zelf, zoals bijvoorbeeld een oververhitte radiator waaraan men zich kan verbranden, maar dat U enkel zelf opgewarmd wordt door de infrarood stralen die uitgezonden worden door de verwarming. Men kan echter ook kiezen voor de elektrische wandverwarming, waarbij grote stalen verwarmingselementen worden ingebouwd in de muren die op hun beurt dan zullen verwarmen en de lucht in de ruimte van de wanden zullen gaan verwarmen. Dit geeft eveneens een lekker warm en gezellig effect en kan waar nodig ook aangepast worden. De wanden zelf zullen weinig tot niet heet worden en men kan zich dus niet verbranden aan de muren. Brandgevaar voor kaders en kasten is eveneens uit den boze, hier is allemaal aan gedacht geweest.

Wandverwarming is echter een vorm van luxueuze verwarming en kan niet voor iedereen weggelegd zijn. Een investering is zeker en vast nodig om dit te bekomen.

Vraag hieronder uw vrijblijvende Wandverwarming offerte aan en vergelijk de prijzen met elkaar »