Ramen prijzen - prijs van ramen

De prijs van een raam hangt onder andere af van het soort materiaal dat wordt gebruikt. Ramen worden vervaardigd uit de volgende materialen: hout, aluminium, kunststof en staal. Kunststof komt het goedkoopst uit de bus. Aluminium is het duurste materiaal. Maar vergeet niet dat het onderhoud van de ramen ook een kostenpost is. Goedkoop kan op de lange termijn duurkoop zijn!

Andere factoren die de prijs beïnvloeden, zijn de kwaliteit, de grootte van het raam en eventueel het merk van het raam. Het maakt ook verschil of u kiest voor een standaard of een op maat gemaakt raam. Het type omranding van de raam: vast, val – of draai/kiep omranding, speelt ook een belangrijke rol. Hoe ingewikkelder het systeem, des te hoger de prijs kan zijn.

Ramen kopen

Bouwmarkt
Op een bouwmarkt kunt u tegen een redelijk lage prijs ramen kopen. Het nadeel is echter dat het assortiment soms beperkt is. Bovendien is het massaproductie, dus als u op zoek bent naar een speciaal raam, dan zult u dat waarschijnlijk niet aantreffen.

Groothandel
Een andere mogelijkheid is om ramen te kopen bij de groothandel of in een fabriek. Maar niet altijd worden particulieren toegelaten. Omdat hier sprake is van directe verkoop, zijn de prijzen lager. Er is namelijk geen tussenhandel in de vorm van winkelpersoneel dat betaald moet worden.

Tweedehands ramen
Het voordeligst is het aanschaffen van tweedehands ramen. U kunt tweedehands ramen kopen van particulieren, maar ook kringloopwinkels bieden ze soms aan in hun assortiment. Na een opknapbeurt zijn ze zo goed als nieuw.

Prijsindicatie ramen: wat kost een raam?

Soorten ramen
Er zijn verschillende typen ramen: draairamen, schuiframen, uitzetramen, vaste ramen en kiepramen. Om een goed beeld te krijgen van de prijs, moet u zich eerst oriënteren op het type raam dat u aan wilt schaffen. Een vast kozijn kan goedkoper zijn dan een draairaam.

Prijsindicatie
Enkele prijsindicaties zijn de volgende. De prijzen zijn inclusief BTW.
Een vast raam zonder de mogelijkheid het venster te openen kost c.a. € 86
Een draai/kiep raam kost c.a. € 170
Twee vaste ramen die naast elkaar worden geplaatst: € 170
Valramen: € 165
Twee draai/kiep kozijnen naast elkaar: € 350

Prijzen ramen vergelijken

Soms kan het voordelig zijn om meerdere kozijnen te vervangen: u kunt dan korting krijgen. Het is verstandig om een offerte aan te vragen bij meerdere leveranciers, zodat u de prijzen van ramen kunt vergelijken. Het is verstandig om naar referenties te vragen. Bij het bestuderen van de offerte kunt u letten op de volgende zaken:

  • De kwaliteit van het hang – en sluitwerk
  • Is de montage inclusief?
  • Het soort beglazing dat geleverd wordt
  • Het merk en type profiel
  • Ook het aspect “inbraakbeveiliging” speelt een belangrijke rol. Sommige ramen hebben een bepaald keurmerk.

Ramen en/of deuren offerte aanvragen »