PVC Ramen

Pvc is een kunststof die in het dagelijks leven wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het vervaardigen van ramen en deuren.

Een pvc raam is modern en stijlvol, goedkoop vergeleken met andere materialen, het isoleert goed en is inbraakveilig. De nadelen zijn echter dat u de kleur niet eenvoudig kunt veranderen, dat een pvc raam niet gemakkelijk aan te passen is qua design en vorm en dat pvc onnatuurlijk kan ogen. De voordelen en nadelen worden in dit artikel inzichtelijk gemaakt.

Voordelen pvc ramen

Goedkoop
Pvc ramen zijn goedkoper dan ramen die uit hout of aluminium vervaardigd zijn. De prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Het is echter wel verstandig om referenties aan te vragen bij de verschillende leveranciers en niet uitsluitend op de prijs af te gaan, om zo een juiste afweging te kunnen maken.

Onderhoudsarm
Pvc als materiaal om ramen te vervaardigen, biedt een groot aantal voordelen. Pvc ramen zijn onderhoudsarm. Er zijn geen speciale schoonmaakproducten nodig. Daarnaast is pvc bestand tegen vocht en afslijping.

Duurzaam
Niet alleen is pvc goed voor uw portemonnee: het is ook goed voor het milieu. Het materiaal is duurzaam en er hoeven geen bomen te worden gekapt. Pvc is 100% recyclebaar.

Strak & stijlvol
U kunt een pvc raam afstemmen op uw persoonlijke wensen en woonstijl, want u kunt kiezen uit een gevarieerd aanbod aan kleuren. Omdat de ramen worden vervaardigd in een fabriek, is de kans op afwijkingen en onvolkomen heden gering. Pvc is immers geen natuurproduct, zoals hout.

Isolatie
Ook op het gebied van isolatie is pvc een goede keuze, want pvc is van nature bestand tegen warmte en weersinvloeden van buitenaf.

Nadelen van pvc ramen

Tegenover de voordelen staan ook een aantal nadelen.

Onnatuurlijk
Pvc ramen en deuren kunnen soms erg onnatuurlijk ogen. Dit hoeft niet altijd een bezwaar te zijn, zo pas het prima bij de stijl van een moderne woning.

Krasbestendig
Pvc is dan wel onderhoudsarm, maar niet bestand tegen krassen. U moet voorzichtig met het materiaal omgaan. Een intensieve schoonmaakbeurt kan het raam al beschadigen. Daarnaast kan pvc uitzetten of juist krimpen onder invloed van temperatuurschommelingen.

Kleur veranderen is moeilijk
Het is niet eenvoudig om de kleur van een pvc raam te veranderen. Als u eenmaal een kleur hebt gekozen, zit u daar eigenlijk aan vast. Dat kunt u ook als een voordeel zien: u hoeft pvc niet te verven.

Vormen
Qua vorm zijn speciale vormen niet altijd mogelijk, want pvc is tamelijk vormvast. Ze zijn ook ronder van afwerking dan bijvoorbeeld aluminium ramen.

Prijs van pvc raam

Een pvc raam is duurder dan bijvoorbeeld een kunststof raam, maar daar staat een lange levensduur tegenover. Als u de voordelen afweegt tegen de nadelen, komt u waarschijnlijk tot de conclusie dat de investering de moeite waard is.

Ramen en/of deuren offerte aanvragen ยป