Elektrische ramen

Elektrische ramen

Een elektrisch raam is de ideale oplossing om een raam te openen op een plek waar u moeilijk bij kunt komen, zoals bij hoge ramen of in serres. U kunt het raam eenvoudig bedienen met een afstandsbediening. Met een druk op de knop sluiten of openen de ramen zich automatisch. Zo kan er toch frisse lucht binnen komen, ondanks de afstand tot het raam. Ook voor rolstoelgebruikers is het een geschikte toepassing.

Natuurlijk kan comfort ook een reden zijn om te kiezen voor elektrische ramen. Er zijn eigenlijk twee mogelijkheden voor ramen die u van afstand kunt openen, namelijk een uitzetraam of een elektrisch raam. Een uitzetraam kunt u openen en sluiten met een stok, waaraan een haak bevestigd is.

Elektrisch raam

Vrijwel alle auto’s hebben ramen met een elektrische bediening. Het is eenvoudig om een elektrisch raam te bedienen. Op de muur zijn knoppen bevestigd, maar u kunt ook gebruik maken van de afstandsbediening.

Voordelen elektrische ramen

Comfort
Een op afstand te bedienen raam biedt comfort. U hoeft niet te rekken of te strekken om bij het raam te komen. Drukken op de knop van de afstandsbediening volstaat: het vergt dus een minimale inspanning.

Ventilatie
U kunt zelf de openingshoek van het raam bepalen, zodat u de hoeveelheid frisse lucht die de kamer binnenkomt, kunt doseren.

Regensensor
Sommige elektrische ramen zijn uitgerust met een regensensor. Bij een regenbui sluit het raam automatisch, om te voorkomen dat er schade ontstaat aan het interieur.

Persoonlijke instellingen
Bij de luxe varianten van elektrische ramen kunt u persoonlijke instellingen invoeren. Zo kunt u de openingshoek bepalen, het tijdstip of het openen afstemmen op meerdere ramen.

Combinatie met rolluiken en gordijnen
Ook is het mogelijk om elektrische gordijnen en rolluiken te combineren met de elektrische ramen, zodat ze met dezelfde afstandsbediening te bedienen zijn. U kunt licht en warmte optimaal reguleren.

Weinig slijtage
Een ander voordeel van elektrische bediening is dat het minder aan slijtage onderhevig is dan de traditionele, handmatige bediening van het raam.

Nadelen elektrische ramen

Het nadeel van elektrische ramen is dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Elektrische ramen zijn te koop in verschillende uitvoeringen. Ze variëren qua grootte, mogelijkheden, bedieningstechnologie en ook met betrekking tot de prijs zijn er verschillen. U moet niet alleen rekening houden met de kosten van het raam, maar ook met de eventuele installatiekosten. En het blijft natuurlijk elektriciteit. U loopt het risico dat het raam kapot gaat. Het is dan niet altijd eenvoudig te repareren.

Ramen en/of deuren offerte aanvragen »