Deuren op maat gemaakt

In veel typische, karakteristieke woningen is het moeilijk om een standaard deur te vinden. U bent bijvoorbeeld op zoek naar een authentieke, massieve paneeldeur die naadloos aansluit bij de stijl van uw woning. De kans om een passende deur te vinden, is klein als u specifieke eisen stelt. Maatwerk is dan de oplossing. Dat kan gelden voor zowel binnendeuren als buitendeuren.

Met name in oudere woningen hebben deuren die bij het huis passen, een absolute meerwaarde. Bij een deur op maat is de vormgeving van belang. Er moet worden gekeken naar afmetingen, zodat de deur een juiste verhouding heeft.

Maatwerkdeuren: keuzemogelijkheden

U kunt kiezen voor aangepaste profielen, aangepaste panelen, een andere houtsoort, een standaard model deur met afwijkende maten (bijvoorbeeld qua breedte of hoogte), afwijkende glassoorten et cetera.

Binnendeuren op maat

Een binnendeur heeft als voornaamste functie het scheiden van twee ruimtes. Daarnaast heeft het een isolerend effect, doordat de deur de warmte in een ruimte hout. Het is belangrijk dat een binnendeur past bij het interieur. Bij een moderne inrichting past geen robuuste, eikenhouten deur. U kunt kiezen uit verschillende materialen: hout, glas en kunststof. Ook zijn er diverse soorten binnendeuren: paneeldeuren, schuifdeuren, vouwdeuren, stalen deuren et cetera.

Buitendeuren op maat

Een houten deur is populair. Dat geldt voor zowel binnendeuren als buitendeuren. De meeste buitendeuren zijn vervaardigd uit hout, maar andere materialen, zoals kunststof, metaal, aluminium en staal worden ook toegepast. Glazen deuren worden eigenlijk alleen toegepast binnenshuis.

De keuze van het materiaal weegt extra zwaar bij buitendeuren. Dat komt doordat ze bloot staan aan grote temperatuurverschillen en onderhevig zijn aan storm, wind en regen. Let goed op de klasse van de houtsoort als u een houten buitendeur wilt. De levensduur hangt namelijk samen met de houtsoort en het onderhoud. Hout is onderverdeeld in duurzaamheidsklasen, waarbij klasse I zeer duurzaam is en klasse V weinig duurzaam.

Prijs deur op maat

Het spreekt voor zich dat een deur op maat duurder is dan een standaard deur die in een fabriek wordt geproduceerd. Het is niet eenvoudig om een prijsindicatie te geven. Deuren worden op verschillende manieren vervaardigd. Zo is een boardpaneeldeur stevig, dankzij de honingraatstructuur. Een MPF-paneelduur is echter vrij massief. Verschillende factoren bepalen de prijs, zoals het materiaal van de deur, de mate van aanpassing et cetera.

Offerte aanvragen

Een deur op maat valt buiten de reguliere maatvoering, maar er zijn diverse leveranciers die maatwerk leveren. De levertijd varieert van drie tot twaalf weken.

U wilt natuurlijk dat de deur aan uw wensen voldoet, maar u wilt niet teveel betalen. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen, met prijsindicatie. De prijzen en service kunnen namelijk behoorlijk variëren.

Ramen en/of deuren offerte aanvragen »