Aluminium ramen

Aluminium is een metaal dat vaak wordt gebruikt bij het vervaardigen van ramen. Het biedt vele voordelen: zo is het stijlvol, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en sterk. Nadelen zijn dat aluminium een duur materiaal is. Bovendien kunt u het niet opnieuw verven.

Voordelen van aluminium ramen

Aluminium als bouwmateriaal voor ramen biedt een groot aantal voordelen. Het raamprofiel van uw aluminium ramen is gemakkelijk aan te passen aan uw individuele woonstijl. Het materiaal is recyclebaar, waardoor het milieu minder wordt belast. Daarnaast is aluminium isolerend, wat gunstig is voor uw energierekening.

Strak & stijlvol
Voor iedere bouwstijl van de woning is er een aangepaste oplossing. Omdat aluminium van nature sterk is, kan men slanke raamgehelen maken. kunt kiezen voor zowel een klassieke als moderne uitstraling.

Duurzaam
Een aluminium raam ziet er niet alleen strak en stijlvol uit, maar aluminium is tevens een van de meest duurzame materialen. Het raam gaat dus jaren mee. Aluminium is volledig recycleerbaar: het materiaal van “oude” raamprofielen wordt gebruikt voor het vervaardigen van nieuwe raamprofielen. Zo kost het fabricageproces minder energie en zijn er minder materialen nodig.

Onderhoudsvrij
Aluminium ramen hebben weinig onderhoud nodig. Het materiaal is kleurvast: dat wil zeggen dat het niet verkleurt door het licht. Vocht, temperatuurwisselingen en zonlicht hebben geen invloed op de kwaliteit van het aluminium raamprofiel. Ook is het, in tegenstelling tot pvc en houten ramen, beter bestand tegen beschadigingen en krassen. Aluminium scheurt niet, barst niet en rot niet.

Isolerend
Het materiaal is volledig warmte – en geluidsisolerend. Dat komt door het gebruik van meerkamersystemen, polymidestrips, synthetisch rubber of PUR-schuim. De isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager de U-waardes, des te beter is de isolatiewaarde van het raam.

Sterk
Aluminium is een sterk metaal. Het materiaal is bestand tegen een grotere belasting. Het is daardoor ook mogelijk om een inbraakwereld stelsel te maken.

Wanneer kiest u voor aluminium ramen?

Aluminiumramen lenen zich goed voor grote raamoppervlakten en grote overspanningen.

Monteren van aluminium ramen

Bij het monteren van aluminium ramen wordt er gebruik gemaakt van stelkozijnen. Als de aluminium kozijnen in een nieuw huis worden gemonteerd, worden eerst de stelkozijnen geplaatst. Pas daarna worden de muren gemetseld. Pas in de afbouwfase (wanneer de bouw van de woning zo goed als voltooid is) worden de aluminium kozijnen geplaatst, om beschadiging van het materiaal te voorkomen. Het is ook mogelijk om houten raamkozijnen te vervangen door aluminium kozijnen. Dit moet echter worden uitgevoerd door een vakman, omdat het werk veel precisie vereist.

Prijzen aluminium ramen

Het metaal aluminium kent vele voordelen. Er hangt echter ook een prijskaartje aan. Aluminium is over het algemeen duurder dan andere materialen, zoals hout. De keerzijde is echter dat aluminium zo goed als onderhoudsvrij is en duurzaam is, waardoor de investering zich op termijn zeker terug zal verdienen.

Ramen en/of deuren offerte aanvragen »