Aluminium deuren

Aluminium is een duurzaam, sterk materiaal dat veel wordt gebruikt in bouwtoepassingen. Aluminium wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om deuren en kozijnen te vervaardigen. Aluminium biedt veel mogelijkheden. Het is goed te bewerken, leverbaar in verschillende kleuren en de deuren worden afgewerkt met een extra coatlaag.

Voordelen aluminium deuren

Sterk
Aluminium is solide, stabiel en inbraakwereld. Het roest en rot niet. De kwaliteit is uitstekend. Daarnaast is het niet toxisch (giftig).

Levensduur
Aluminium heeft een lange levensduur: het wordt niet aangetast door invloeden van zonlicht, vocht of wisselende weersomstandigheden. Door het aanbrengen van een zogenaamde “poedercoating” wordt de levensduur van aluminium verlengt.

Design
Aluminium oogt modern. Een aluminium deur kan iedere gewenste kleur krijgen, zodat de deur aan uw persoonlijke wensen kan worden aangepast.

Weinig onderhoud
Door de gladde afwerking trekt aluminium geen stof of zand aan, waardoor het materiaal onderhoudsarm is.

Veilig
Aluminium is veilig, bestand tegen inbraken en onbrandbaar. Kwaliteitseisen die dus essentieel zijn voor de beveiliging van uw woning.

Milieu
Aluminium is volledig recyclebaar, dus duurzaam. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in zuinige technieken om aluminium te winnen uit de grondstof bauxiet. De hoeveelheid energie is substantieel afgenomen. Meer dan de helft van de energie is schoon.

Isolatie
Een aluminium deur heeft een hoge thermische isolatie, is bestand tegen warmte, kou en geluid en is energie-efficiënt. Aluminium deuren houden warmte beter vast dan materialen zoals hout en kunststof. Een mooie bijkomstigheid is dat aluminium een aanzienlijke besparing op de stookkosten oplevert.

Nadelen van aluminium

Duur
Aluminium scoort goed op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding. Aluminium scoort namelijk goed op het gebied van inbraakwering, veiligheid, geluidwerking en bestendigheid tegen wind en water.

Toch is daar een extra kanttekening bij te plaatsen. In vergelijking met staal is aluminium namelijk wel een duur materiaal. De oorzaak is gelegen in de productiekosten. De productie van aluminium kost namelijk veel energie. Aluminium is ook duurder dan hout en kunststof. Maar vanwege de lange levensduur verdienen de kosten zich dubbel en dwars terug. U kunt er jarenlang van profiteren en bespaart op termijn geld.

Aluminium: onderhoud

Ten onrechte wordt er vaak gedacht dat aluminium deuren geen onderhoud nodig hebben. Ze zijn inderdaad gemakkelijk te onderhouden vanwege de coating die is aangebracht op de deuren. Dat is een soort beschermlaag, waardoor het metaal niet wordt aangetast door UV-straling van de zon of vocht.

De lange levensduur van aluminium is geen garantie. De levensduur is namelijk mede afhankelijk van schoonmaak – en onderhoudsbeurten. De beschermlaag blijft in goede conditie als hij jaarlijks twee keer schoongemaakt wordt. Vergeet niet om het hang – en sluitwerk, het glas en de ventilatieroosters te reinigen. Zo voorkomt u beschadiging van de beschermlaag.

Alternatieven voor aluminium

Andere materialen om deuren uit te vervaardigen, zijn onder andere glas, hout en kunststof. Het is verstandig om deze materialen met elkaar te vergelijken en de voordelen en nadelen op een rij te zetten, zodat u een goede afweging kunt maken.

Ramen en/of deuren offerte aanvragen »