Elektriciteit

Elektriciteit is zonder twijfel de meest gebruikte vorm van energie en is bijgevolg ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Probeert U zichzelf maar eens een leven in te beelden zonder elektriciteit en hoe moeilijk het nog zou zijn om makkelijk en comfortabel te kunnen leven en communiceren. Voor onze maatschappij is het al enkele jaren bijna geheel onmogelijk om nog zonder elektriciteit te kunnen overleven. Er zijn echter nog delen in de wereld waar men dag in, dag uit moet kunnen overleven zonder enige vorm van elektriciteit. Het is dan ook een grote luxe om te kunnen zeggen dat men over een aansluiting over het elektriciteitsnet bezit, een luxe die vaak door veel mensen als vanzelfsprekend wordt aanzien. De nood naar elektriciteit stijgt dan ook elk jaar opnieuw doordat nieuwe gezinnen zich vestigen in nieuwe of leegstaande woningen. Om de vraag naar elektriciteit te kunnen beantwoorden is er dan ook veel geld en energie nodig om dit te kunnen onderhouden.

De verschillende verdelers van elektriciteit in Nederland proberen dan ook op een energie-efficiƫnte manier te werk te gaan en zijn de laatste jaren dan ook sterk bezig met het starten van duurzamere procedures om energie op te wekken. Er zijn dan ook veel abonnementen in hun aanbiedingen opgenomen waarbij men energie aanbiedt die afkomstig is van een duurzame energiebron zoals windenergie. Uzelf kan echter ook elektriciteit opwekken door middel van een windmolen of zonnepanelen op het dak van Uw woning. Dit is niet meer beperkt tot de rijkeren onder ons en kan door middel van subsidies door eender welk huishouden geprobeerd worden. In vele steden proberen ze dit zelfs aan te sporen om zo de ecologische voetafdruk van zowel het gezin als de stad te verkleinen. Een goed initiatief is het zeker!


Verbruik elektriciteit

Het totale verbruik van elektriciteit verschilt uiteraard van huishouden tot huishouden. Grotere gezinnen zullen vaak...

+ Lees verder

Stroom aftappen

Stroom aftappen is een manier van elektriciteit verkrijgen doordat men een aansluiting maakt op de...

+ Lees verder

Prijs kWh

De prijs per kilowattuur is in Nederland relatief gezien een heel pak hoger als in...

+ Lees verder